Info organisator

Stelt u zich voor. Met uw groep het echte wintersportgevoel beleven, alsof u zich in Tirol bevindt. Bij Winterbergbus Snow Included is de organisatie van de reis in vertrouwde handen. Maak op deze pagina kennis met onze reisorganisatie en werkwijze.

 

wij zijn winterbergbus

 

  • Lid van STO Garant, een door de Autoriteit Consument & Markt erkende garantieregeling (wettelijke verplichting).
  • Zelf ontwikkeld Winterbergbus Extranet met persoonlijke aanmeldpagina voor de leerlingen, dus nauwelijks werk vooraf voor de docent en geen verwarring ter plaatse.
  • Wij zijn een professionele reisorganisatie met 'alle puntjes op de i' en GEEN busbedrijf dat slechts een enkele keer per winter in Winterberg komt. Geloof ons als we zeggen; een schoolreis naar Winterberg is meer dan alleen met een bus naar Winterberg rijden.
  • Winterberg specialist: wij organiseren uitsluitend reizen naar Winterberg en omgeving (Sahnehang, Altastenberg etc.), zijn er gevestigd en kunnen deuren openen die voor anderen gesloten blijven.
  • Korte lijnen, persoonlijke communicatie. U kunt ons zelfs dagelijks appen via WhatsApp, tot middernacht!
  • Wij rijden met jonge, moderne touringcars die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen. Onze chauffeurs rijden dagelijks naar Winterberg!
  • Groepsreizen voor alle leeftijden en opleidingen.
  • Complete 'all inclusive' pakketten voor een klein budget, o.a. op de Sahnehang.
  • Gediplomeerde ski- en snowboardleraren.
  • ... en zó veel meer.

 

de offerte

 

De offerte voorziet u van alle benodigde informatie. U krijgt een duidelijk gescheiden overzicht van de basiskosten welke voor alle deelnemers van toepassing zijn (bijvoorbeeld het vervoer per touringcar) en daarnaast alle opties (zoals activiteiten, het huren van materiaal, F&B etc.). Onze offertes zijn vrijblijvend en geldig voor een heel seizoen. Afhankelijk van uw wensen bieden we ook totaalpakketten, zoals voor de bij scholen bekende Sahnehang.

 

Op onze arrangementen geven wij de laagste prijsgarantie. Vindt u dezelfde reis elders goedkoper? Dan bieden wij korting op de laagste prijs.

 

voorbereiding

 

De weken voorafgaand aan het vertrek naar Winterberg verwerken wij alle informatie tot een compleet reisarrangement. Hierbij houden wij u op de hoogte en stemmen wij belangrijke zaken met u af, zoals het definitieve aantal deelnemers en materiaalhuur. Bekijk voor meer informatie het stappenplan.

 

op weg naar winterberg

 

Wij adviseren uiterlijk rond 5:30 uur 's morgens de Duitse grens over te gaan. Zo kan voorkomen worden dat de bus in de file terecht komt en is de groep nog voor de drukte in Winterberg. De gemiddelde rijtijd naar Winterberg bedraagt, onder normale omstandigheden en afhankelijk van plaats van vertrek, 3,5 tot 4,5 uur.

 

Op zowel de heen- als de terugreis vertonen wij een entertainmentprogramma. Voorts maakt de bus eenmaal een korte (wettelijke) ruststop van 30 tot 45 minuten.

 

aankomst

 

Ons streven is om tussen 9:15 uur en 9:45 uur aan te komen in Winterberg. Wij beschikken over exclusief voor onze bussen gereserveerde parkeerplaatsen aan diverse pistes. Hier vindt u alle faciliteiten m.b.t. materiaalhuur, de skipas, les, gezamenlijk diner etc. Overnacht de groep in Winterberg? In dat geval rijdt de bus op verzoek eerst langs de accommodatie.

 

Handig: zowel na aankomst als na het sluiten van de skiliften is er gelegenheid tot omkleden en spullen veilig achter te laten in de bus.

 

skipas / materiaalhuur

 

Gemiddeld staan de leerlingen binnen 30 tot 45 minuten na aankomst op de piste. Het huurmateriaal is gereserveerd via het Extranet en de skipassen liggen klaar. De deelnemers ontvangen vooraf een unieke link voor het doorgeven van bijvoorbeeld skischoenmaten en/of activiteiten. Deze informatie klopt exact met de informatie die onze lokale partners ontvangen. Kortom, geen zorgen vooraf voor u als organisator. U zult verbaast zijn van het gemak en de organisatie die ons Extranet brengt.

 

ski- en snowboardles

 

Een team van gediplomeerde ski- en snowboardleraren staat klaar om de groep de fijne kneepjes van het skiën of snowboarden bij te brengen. Leraren die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt, goed zijn opgeleid en volgens de modernste methodes lesgeven.

 

lunchen en/of dineren

 

Speciaal voor onze groepen is er een mogelijkheid gezellig te lunchen en/of dineren aan de piste. Er is een speciaal voordeelmenu samengesteld met diverse keuzes. Doordat dit menu, met een voucher, zelf afgehaald kan worden, kan iedereen betaalbaar, snel en lekker eten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

vertrek terug (dagreis)

 

Om 16:00 uur* staat de bus klaar voor vertrek terug naar Nederland. De terugreis geeft alle gelegenheid te ontspannen na een sportieve dag. De chauffeur wordt op de terugreis afgelost door een nieuwe frisse chauffeur conform wettelijke werk- en rusttijden.

 

*later of eerder tijdstip mogelijk

 

overnachten

 

Liever meer tijd in de sneeuw? Kies dan voor een meerdaagse reis. Overnachtingsmogelijkheden variëren van verblijf in eenvoudige accommodaties voor groepen tot hotels. Ons uitgangspunt is altijd dat de groep in of nabij de 'Skiliftkarussell Winterberg' verblijft, dus niet ver buiten het skigebied.

 

geen sneeuw?

 

De 'Wintersport-Arena Sauerland' is mede dankzij een gunstige ligging (top: 841,9 meter), de 'All Weather Snowmakers' en ruim 200 sneeuwkanonnen vrijwel sneeuwzeker van december tot maart. Het kan echter voorkomen dat er matige tot geen wintersportmogelijkheden zijn. Doorgaans gaat dit slechts om een periode van enkele dagen per seizoen. In de praktijk worden dagreizen bij te weinig sneeuw verplaatst naar een alternatieve datum of kunt u er voor kiezen de reis kostenloos te annuleren. Bij meerdaagse reizen wordt een alternatief programma aangeboden in het Sauerland.

 

verzekeren

 

Dankzij samenwerking met Europeesche Verzekeringen kunnen wij voordelige tarieven aanbieden voor groepsreisverzekeringen met wintersportdekking. Voor gemiddeld 1-2 euro per persoon per dag is iedere deelnemer uitstekend verzekerd.

 

terug naar boven

© Winterbergbus™ is een merk van Winterbergbus Snow Included, KvK nummer 54143357
Winterbergbus Snow Included, Simon Carmiggelthof 158, 2492 JN Den Haag