Dagje Winterberg met de bus

"Ook dit seizoen rijden alle Winterbergbussen direct naar Winterberg, dus geen vervelende nachtelijke overstap op een wisselpunt."

Een dagtocht naar de sneeuw met Winterbergbus.nl; een bijzonder dagje uit voor jong en oud. Je ervaart het gevoel van een dag écht op wintersport zijn. Of je nu (après-)skiet, langlauft, gaat winterwandelen of met de slee de besneeuwde bossen ingaat: met een dagje Winterberg krijg je dat 'échte Oostenrijkse wintersportgevoel'. Het skigebied is trouwens groter dan je denkt en dankzij de 'All Weather Snowmakers', 100% sneeuwzeker! In tegenstelling tot andere reisorganisaties, rijdt onze bus naar Winterberg trouwens altijd direct, dus zonder vervelende overstap midden in de nacht. Instappen en blijven zitten dus, tot aan je eindbestemming!

 

Weetje: maar liefst 91% zou ons aanraden bij familie, vrienden en collega's. (bron: NPS-score seizoen 19/20). Winterbergbus vervoert reizigers van alle leeftijden.

 

Covid-19

 

Na een jaar zonder busreizen naar Winterberg, starten wij in het seizoen 21/22 weer voorzichtig op. In dit seizoen zullen wij nog beperkt rijden. In Duitsland geldt 2G, al bij vertrek vanuit Nederland is de chauffeur verplicht hierop te controleren. Alle informatie over Covid-19 en je reis naar Winterberg vind je hier.

 

bustickets winterberg boeken

 

Losse retourtickets voor een dag Winterberg met de bus en enkele reizen boek je eenvoudig via onze website. Je rekent online af en ontvangt je instapkaart en reisinfo per e-mail. Wanneer rijden we? Kijk voor het volledige winterschema op de vertrekkalender.

 

onderweg

 

De gemiddelde rijtijd naar Winterberg bedraagt, onder normale omstandigheden en afhankelijk van plaats van vertrek, 3,5 tot 5,5 uur. Tijd die je kunt besteden om te rusten en ontspannen in onze comfortabele touringcar. We vertrekken vroeg, want willen voor de drukte in Winterberg aankomen! Onze bussen maken een minimaal aantal stops onderweg en in tegenstelling tot andere aanbieders, is er bij ons geen overstap zodat je de gehele rit kunt blijven zitten.

 

aankomst

 

Ons streven is om tussen 8:30 uur en uiterlijk 9:30 uur aan te komen in Winterberg, afhankelijk van de omstandigheden onderweg. Wij beschikken over een voor ons exclusief gereserveerde parkeerplaats bij de pistes en skiliften in het centrum van Winterberg (nabij Skilift 1).

 

Nieuw! eten & drinkeN bij de bus

 

Direct aan onze busparkeerplaats is een 'Foodplatz' gerealiseerd! Hier is van alles te eten en drinken verkrijgbaar en dat alles met het gevoel alsof je op een knusse kerstmarkt staat. (foto's) Een glaasje Glühwein of warme chocomel bij aankomst? Een crêpe als lunch? Nog even een stevige 'Bratwurst mit Pommes' eten voor vertrek, of meenemen in de bus? De Winterbergbus Foodplatz is 'the place to be' en dat alles zonder 2G-plus (booster).

 

OMKLEDEN ETC.

 

Handig: je hebt de mogelijkheid om je om te kleden en spullen achter te laten in onze eigen omkleedruimte, exclusief voor de gasten van Winterbergbus (op eigen risico). Laat hier bijvoorbeeld je normale schoenen achter, want de bus is tot een kwartier voor vertrek op slot. (Aanpassing tijdens Covid-19: de bus zal vanaf 16:30 uur open zijn en verwarmd worden, een uur voor vertrek dus, i.p.v. een kwartier). Wij adviseren je om waardevolle spullen welke je niet nodig hebt tot aan het vertrek, achter te laten in de bus. Dit kan tot max. 30 minuten na aankomst.

 

"Voor de veiligheid van je reis terug naar Nederland, slaapt de chauffeur overdag in een hotel of wordt afgelost op de terugreis."

 

materiaalhuur / skiles

 

Materiaal kun je direct als artikel toevoegen bij het boeken van je busticket (meer info). Ski- en snowboardlessen zijn online niet te reserveren, wel werken wij samen met een skischool. Kijk voor alle informatie over lessen op deze pagina.

 

Covid-19: Huurmateriaal dient vooraf gereserveerd te worden. Tijdens het boeken van je busticket kun je deze artikelen toevoegen aan je boeking.

 

de skipas

 

Covid-19: Tijdens Covid-19 is er een daglimiet aan het aantal skipassen dat uitgegeven wordt. Als je van de skiliften gebruik wilt maken (niet van toepassing voor beginners, hier lees je waarom) dan moet een skipas vooraf besteld worden. Ter plaatse zijn skipassen zonder reservering niet verkrijgbaar en hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Wij adviseren je de skipas direct na het boeken van je busticket te reserveren via de officiële website van Skiliftkarussell Winterberg. Hier kun je, voordat je de bus boekt, tevens controleren of er skipassen beschikbaar zijn. Skipassen mag je tot een dag voor vertrek annuleren. Op deze pagina vind je alle informatie.

 

vertrek terug

 

Om 17:30 uur (= aangepaste tijd i.v.m. Covid-19) staat Winterbergbus klaar voor het vertrek terug naar Nederland. De terugreis geeft je alle gelegenheid te rusten en ontspannen na een dag sportiviteit. Na 20:00 uur zal de nachtrust ingaan; de audio wordt uitgeschakeld en de verlichting wordt gedempt. Ook op de terugreis zijn er geen onverwachte stops en is er geen overstap. Je kunt dus blijven zitten tot je thuisbestemming!

 

sneeuwgarantie / slecht weer

 

In het uitzonderlijke geval van matige tot geen wintersportmogelijkheden of zeer slechte weersvooruitzichten (bijvoorbeeld storm en/of langdurige regenval ter plaatse) annuleren wij de reis. Kijk voor meer info hier.

© Winterbergbus™ is een merk van WeBerg, KvK nummer 54143357
WeBerg, Simon Carmiggelthof 158, 2492 JN Den Haag